13 Haziran 2010

İNGİLTERE: 1 - ABD: 1

Yeşil yeşil baktı


Turnuva öncesinde sakatlıklar nedeniyle sıkıntılı günler geçiren İngiltere, ABD karşısında maça etkili başladı.
3. dakikada Tecrübeli yıldız Heskey, defans arkasına sarkan Gerrard'ı şık bir pasla topla buluştururken, Liverpool'un yıldızı net bir vuruşla ABD filelerini havalandırdı: 1-0.
İlk tehlikeli atağını 9. dakikada geliştiren ABD'de Dempsey'nin kafa vuruşunda top kaleci Green'in ellerinde kaldı.
İngiltere erken oyuncu değişikliğine gitti. 26. dakikada sarı kart gören James Milner, sakatlık nedeniyle 30. dakikada yerini Shaun Wright-Phillips'e bıraktı.
Karşılaşmanın 39. dakikasında ABD'nin golü geldi. Dempsey'nin uzaktan yaptığı etkisiz vuruşta İngiltere kalecisi Green büyük bir hata yaparak topu içeri çeldi ve skora 1-1 eşitlik geldi.
İki takım da rakip kalede önemli gol pozisyonları üretirken, bu fırsatları değerlendiremediler ve ilk devre 1-1 eşitlikle sona erdi.

arşılaşmanın ikinci devresi karşılıklı ataklarla başladı. 65. dakikada ABD çok net bir gol pozisyonu yakaladı. Altidore güçlü fiziğiyle rakibini ekarte ettikten sonra ceza sahasına girdi. Yıldız oyuncunun sert vuruşunda kaleci Green topu çeldi ve direğe çarpan topu savunma uzaklaştırdı.

Kalan sürede İngiltere, ABD kalesinde büyük bir baskı kurdu. 74. dakikada Rooney'nin uzaktan çektiği sert şut az farkla auta gitti.

İngiltere'de Emile Heskey 79. dakikada yerini Peter Crouch'a bırakırken, Avrupa temsilcisi gole çok yaklaşmasına rağmen aradığı golü bulamadı. ABD'de de skoru değiştirmeyi başaramayınca karşılaşma 1-1 bitti. Bu sonuçla iki takım da dünya kupasına 1'er puanla başladı.

İNGİLTERE: 1 - ABD: 1
Stat: Royal Bafokeng Stadyumu
Hakemler: Carlos Simon (Brezilya), Altemir Hausmann (Brezilya), Roberto Braatz (Brezilya)
İngiltere: Robert Green - Glen Johnson, Ledley King (Dk.45 Jamie Carragher), John Terry, Ashley Cole - Aaron Lennon, Steven Gerrard, Frank Lampard, James Milner (Dk.31 Shaun Wright-Phillips) Emile Heskey (Dk.79 Peter Crouch), Wayne Rooney
ABD: Tim Howard - Steve Cherundolo, Jay DeMerit, Oguchi Onyewu, Carlos Bocanegra - Landon Donovan, Michael Bradley, Ricardo Clark, Clint Dempsey - Jozy Altidore (Dk.86 Stuart Holden), Robbie Findley (Dk.77 Edson Buddle)
Goller: Dk.4 Gerrard (İngiltere) - Dk.40 Dempsey (ABD)
Sarı kartlar: Dk.26 Milner, Dk.58 Carragher, Dk.60 Gerrard (İngiltere) - Dk.39 Cherundolo, Dk.47 DeMerit, Dk.73 Findley (ABD)








Günün son maçında C Grubu'nda şampiyonluk favorilerinden İngiltere ile ABD, Rustenburg Stadyumu'nda karşılaştı.
Karşılaşmaya çok hızlı giren İngiletre 4. dakikada kaptan Steven Gerrard'ın kaydettiği golle 1-0 öne geçmesine rağmen Dempsey'nin golüne engel olamayınca karşılaşma 1-1 sona erdi. 
İNGİLTERE ŞAŞIRTTI

Maça iyi başlayan ve ‘ben dünya kupasını istiyorum diyen’ İngiliz takımı, golü bulduktan sonra inanılmaz bir gol yedi. Herkes İngiltere’nin ABD karşısında rahatlıkla galip geleceğini düşünürken, ABD’nin fizik kondisyonu şaşırttı. İngiltere, ABD’nin teslim olmaması karşısında büyülk bir hayal kırıklığına uğradı. Ben bile herkes gibi İngiltere’nin dünya kupasının en büyük adayı olduğunu düşünmeme rağmen, bu kadar aciz bir oyun sergileyeceğini düşünmüyordum. ABD, gösterdiği fizik gücüyle İngiltere’ye, ‘ben sana yenilmiyorum’ mesajını verdi. 1950 Dünya Kupası’nda ABD, İngiltere’yi 1-0 yenerken bütün dünya inanmamıştı. Bu gece de ABD aynı mesajı verdi. Her dünya kupasının gizli favorisi olarak gösterilen İngiltere, bu oyun gücüyle, bu oyunla devam ederse erken elenecek takım olacak. Lampard ve Rooney bu akşam iyi oynamayan oyuncular arasında gösterilebilir. Özellikle Gerrard golü atmasına rağmen İngiltere’yi sırtlayamadı. İlk maçlar zordur. İngiltere ilk maçı aşamdı. ABD ilk maçta istediğini aldı. ABD yola büyülk ihtimallle devam edemeyecek. Ama İngiltere bu oyunuyla şampiyon olabilir mi? Bana göre asla...

1 yorum:

Yorum Yazdığınız İçin Teşekkür Ederiz..