12 Haziran 2010

Dünya Kupası'nda günün ikinci maçında Fransa ile Uruguay 0-0 berabere kaldı.

Dünya Kupası'nda günün ikinci maçında Fransa ile Uruguay 0-0 berabere kaldı.
Sadece Vuvuzela sesi
2010 Dünya Kupası'nda A Grubu'nun ikinci maçında Fransa, Uruguay ile karşı karşıya geldi. Tipik bir orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta iki takım da gol atmayı başaramayınca maç 0-0 berabere tamamlandı. Fenerbahçeli Diego Lugano da 90 dakika sahada mücadele etti. Hatasız bir futbol sergileyen kaptan bir de sarı kart gördü.
Maça Fransa hızlı başladı. 6. dakikada Ribery sol kanattan güzel hareketlerle gitti, ortasında Govou topa dokunamayınca Fransızlar mutlak bir golden oldu. Bu dakikadan sonra 40. dakikada Anelka'nın kaçırdığı gol dışında iki takım da etkili olamadı. Ve ilk yarı 0-0 beraberlikle tamamlandı.
Maçın ikinci yarısı da ilk yarıdan farklı değildi. Özellikle Fransa ilk yarıdaki oyunundan bile uzaktı, 1 tek gol pozisyonu bile bulamadılar. Uruguay ise Luiz Suarez'le önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı.
Maçın 83. dakikasında Uruguay'dan Lodeira Dünya Kupası'nın ilk kırmızı kartını gördü. Bu dakikadan sonra Fransa gol için bastırsa da amaçladıkları gole bir türlü ulaşamadı. Ve maç 0-0 beraberlikle tamamlandı.
Fransa-Uruguay arasında oynanan maç günün ilk maçına göre daha hareketsizdi. Maç boyunca göze batan oyuncu bile yoktu. Maçın başladığı gibi bitmesi çok normaldi.

Bu sonuçla A Grubu'nda oynanan iki maç da beraberlike sonuçlanmış oldu.
URUGUAY: 0 - FRANSA: 0
Stat: Soccer City
Hakemler: Yuiçi Nişimura (Japonya), Toru Sagara (Japonya), Jeong Hae Song (Güney Kore)
Uruguay: Fernando Muslera, Diego Godin, Diego Lugano, Maximiliano Pereira, Mauricio Victorino, Egidio Arevalo Rios, Ignacio Gonzalez (Dk. 63 Nicolas Lodeiro), Alvaro Pereira, Diego Perez (Dk. 87 Sebastian Eguren), Diego Forlan, Luis Suarez (Dk. 73 Sebastian Abreu)
Fransa: Hugo Lloris, Eric Abidal, Patrice Evra, William Gallas, Bacary Sagna, Abou Diaby, Yoann Gourcuff (Dk. 75 Florent Malouda), Jeremy Toulalan, Nicolas Anelka (Dk. 72 Thierry Henry), Sidney Govou (Dk. 85 Andre-Pierre Gignac), Franck Ribery
Sarı kartlar: Dk. 12 Evra, Dk. 19 Ribery, Dk. 68 Toulalan (Fransa), Dk. 59 Victorino, Dk. 65 Lodeiro, Dk 90 Lugano (Uruguay)
Kırmızı Kart: Dk. 81 Lodeiro (2. sarı karttan)
MERT AYDIN'DAN MAÇ ANALİZİ
Domenech'in Fransa'sı çok iyi kapanan ve etkili alanlarda kendisine top yaptırmayan Uruguay karşısında beraberliğe razı oldu.

Fransa'nın hazırlık maçlarındaki gol kısırlığından yararlanmak isteyen Uruguay teknik direktörü Tabarez özellikle Ribery'nin boş alan bulmaması için çaba gösterdi. Uruguay, Fransa'nın topa sahip olduğu alanlarda bile doğru noktalarda pres yapıp kalesine tehlike gelmesini önledi.
Beraberlik iki takımın için de kötü sonuç değil. Ama bundan sonraki maçlarda Uruguay hücumu daha fazla düşündüğünde savunması açık verecek mi? Fransa bundan sonraki maçlarda Meksika ve Güney Afrika gibi savunmalar karşısına çıkarsa gol atabilecek mi? Bir formül geliştirebilecek mi? Bu soruların yanıtları, bu iki takımın kaderini belirleyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yazdığınız İçin Teşekkür Ederiz..